VI ARBETAR FÖR BARNS RÄTT TILL HÄLSA GENOM FYSISK AKTIVITET.

Upp & Hoppa Akademien arbetar med utbildning riktad mot förskolor och andra verksamheter för barn.

Vår utbildning ger ökad kunskap om hur man genom medvetenhet och inspiration kommer direkt kan arbeta med fysisk aktivitet, idrott och rörelse som ett integrerat verktyg för att arbeta mot läroplanens uppdrag och mål.

Vi hjälper också verksamheter med att planera den pedagogiska miljön för att stimulera fysisk aktivitet, såväl inne som ute.

Upp & Hoppa Akademien driver även en egen exempelförskola i Nacka. 

VÅRA TJÄNSTER

HÄR KAN DU LÄSA OM UPP & HOPPAS ERBJUDANDEN

FYSISK AKTIVITET

Boka en inspirerande utbildning för pedagoger och få kunskap som kan omsättas direkt.

LÄRMILJÖER

Boka konsultation av din verksamhets lärmiljö utifrån fysisk aktivitet, både inne- och ute.

PRENUMERERA PÅ FYSISK AKTIVITET

Har ni kommit längre? Prenumerera på utbildning utifrån teman i fysisk aktivitet.

FÖRSKOLA

Läs mer och ansök till Upp & Hoppa Akademiens förskola i Nacka.

FYSISK AKTIVITET I FÖRSKOLAN. VARFÖR DÅ?

Eleonora Fröberg, grundare av Upp & Hoppa Akademien

Förskolans uppdrag är omfattande och ställer högra krav på personal och ledning. Vi på Upp & Hoppa har lång erfarenhet av att arbeta med fysisk aktivitet som ett integrerat och systematiskt verktyg för att arbeta med måluppfyllnad i uppdraget. Kort och gott, Upp & Hoppa erbjuder utbildning i hur fysisk aktivitet kan vara en metod för att arbeta mot måluppfyllad utifrån förskolans läroplan.

Som resultat ser vi att barn blir oerhört kompetenta i att leda sig själv och andra. Tilliten till den egna förmågan och ett rikare språk är ofta det vi kan se omgående när den fysiska aktiviteten får en naturlig del i undervisningen.

VISSTE DU ATT...

Skolverket föreslår ändringar i förskolans läroplan, en revidering stundar med ett ökat fokus på rörelse. Det väntas att: 

Barnen ska få förutsättningar att utveckla sin motorik och en allsidig rörelseförmåga genom att de ges möjlighet att delta i varierade rörelseaktiviteter återkommande under dagen.

Samtidigt väntas att förskollärarna får ett tydligare ansvar för att värdera och välja bland arbetssätt.

VI UTGÅR FRÅN...

… de senaste rönen från bland annat WHO. Vi samarbetar med Lean To Move och experter på barnmotorik och utgår från Daniel Berglinds forskning om fysisk aktivitet i förskolan. Vi är även anslutna till Generation Pep och tar utgångspunkt i aktuell forskning.

Läs vår intervju med Ulrika Myhr, grundare av Learn To Move

VAD SÄGS?

"Den fysiska aktiviteten är vårt främsta verktyg för att arbeta med språket. Vi använder fantasi och föreställningsförmåga bland de yngre barnen, vi ser att tilliten till den egna förmågan, både kognitivt och motoriskt kommer relativt omgående. För mig är idrotten och rörelsen ett verktyg, jag ser barnens intresse och glädje och det ger oss en bredare ingång i övrig lek och undervisning."
Daniela

Förskollärare för barn 1-2 år på Upp & Hoppa Akademien

“Viljan att utöva övningen gör att motivationen till det lustfyllda lärandet ger en ökad kommunikation, ger absolut ett rikare språk och därmed social förmåga. Gemenskapen i gruppen stärks, samarbetet barnen emellan stärks oerhört.”
Caroline

Förskollärare för barn 3-5 år på Upp & Hoppa Akademien

VARFÖR BEHÖVS UPP & HOPPA? “Leken är jätteviktig för inlärning och motorisk utveckling. Men leken har förändrats, den är inte IRL, om du förstår vad jag menar. Upp & Hoppa Akademiens arbete ligger helt rätt i tiden då vi får en alltmer försämrad motorik. På Upp & Hoppa är man i framkant och motarbetar en trend som går åt fel håll.”
Ulrika Myhr

Barnfysioterapeut och grundare av Learn To Move

VARFÖR UPP & HOPPA?

NY LÄROPLAN

Nya skrivelser i läroplanen väntas. Bland annat rörelse och fysisk aktivitet skrivs fram.

FÅ EN METOD SOM FUNGERAR

Om barn ska få ta del av varierade rörelse aktiviteter återkommande under dagen behöver vi se till att dessa är en del av undervisningen.

STÄLLNINGS-TAGANDE

Genom att ta del av Upp & Hoppas utbildning gör ni ett ställningstagande gentemot er verksamhet och familjer att arbeta hälsofrämjande.

LÄRMILJÖER

Få syn på er verksamhet utifrån fysisk aktivitet. Hur använder vi vår lärmiljö inne och ute?

© 2024 All Rights Reserved.