OM OSS

OM OSS

UPP & HOPPA AKADEMIEN ÄR ETT KONCEPT SOM ARBETAR FÖR BARNS RÄTT TILL HÄLSA GENOM FYSISK AKTIVITET.

Upp & Hoppa Akademien erbjuder utbildning och rörelsematerial för din verksamhet. Vi hjälper er att omgående få en ökad kunskap om hur ni med hjälp av medvetenhet och inspiration snabbt kommer igång att arbeta med fysisk aktivitet som ett integrerat verktyg för att arbeta mot läroplanens uppdrag och mål. Vi hjälper också verksamheter med att planera den pedagogiska miljön för att stimulera fysisk aktivitet, såväl inne som ute.

Upp & Hoppa Akademien driver även en exempelförskola i Nacka. 

DET ÄR NÄR MAN...

…kan använda den fysiska aktiviteten som ett verktyg för undervisningen som man nästan kan se en hävstång i barns utveckling. Det handlar inte bara om tilliten till den egna förmågan utan i synnerhet om språk och matematik såväl som genus och social förmåga.

I förskolan arbetar vi många gånger under press för att få med alla delar av vårt viktiga uppdrag. Många verksamheter jag möter ser barns fysiska aktivitet som ytterligare ett krav att förhålla sig till och olika pedagogledda aktiviteter hålls osammanhängande från den övriga undervisningen.

Är det något vi i förskolan kan så är det att arbeta mot läroplanens strävansmål. Om pedagoger kan få ta del av hur vi kan använda fysisk aktivitet som ett verktyg för måluppfyllnad kommer vi att kunna integrera fysisk aktivitet i undervisningen på ett hälsofrämjande sätt som leder till ett fördjupat kunnande hos alla barn.

Barns hälsa är en av de största utmaningarna vi står inför och det arbetet är behöver börja på förskolan för att skapa vanor och rutiner för ett livslångt lärande.

Eleonora Fröberg

Grundare av Upp & Hoppa Akademien